Karrieremessestand
Kommunikation
Mad og Ernæring
Social og Sundhed
Uddannelsesinstitution
Klinisk diætist
”Den kliniske diætist spiller en vigtig rolle i at sikre optimal ernæring i forbindelse med sygdom”
Den kliniske diætist vejleder patienter i sund kost og er et vigtig bindeled, når patienten har brug for diætbehandling. Den kliniske diætist samarbejder med patienten om at sikre at vedkommende spiser og drikker ud fra sin sygdom og hverdagsliv med henblik på at forbygge nye indlæggelser, behandle sygdommen samt opnå bedre livskvalitet.
En klinisk diætist kan blandt andet arbejde med vejledning inden for ernæring til syge, socialt udsatte, børn og ældre. Andre eksempler kunne være:
– hvordan man som en patient med diabetes får insulinmængden til at passe ved at tælle kulhydrater.
– hvordan man begrænser indtaget af kalium eller fosfat i forhold til ens dialysebehandling.
– Beregne og vejlede i, hvordan patienter får nok protein og energi, når appetitten er nedsat.
Den vigtigste opgave er at klæde patienter på, så de bedre kan leve med deres sygdom i forhold til mad og måltider i samarbejde med øvrige sundhedspersonale.
Uddannelsen:
Uddannelsen er en professionsbachelor i ernæring og sundhed, der tager 3½ år.
Uddannelsen kan på nuværende tidspunkt tages i Haderslev, Århus, København og Slagelse.
Tilbage
Firmanavn
Sygehus Sønderjylland
Adresse
Kresten Philipsenvej 15 6200 Aabenraa
Ansøgning
Susanne Henriksen
E-mail: susanne.horlyk.henriksen@rsyd.dk
Telefonisk:
Tilbage