Sygeplejerske - Sygehus Sønderjylland

Sygeplejersken
I alle faser af livet kan vi havne i situationer, hvor mødet med en sygeplejerske bliver afgørende
Som sygeplejerske kommer du helt tæt på patienterne og deres pårørende, når de har allermest brug for det i de svære og livsændrende situationer bl.a. som følge af sygdom.
At være sygeplejerske rummer således alt fra menneskelig omsorg til kompleks sundhedsfaglig ekspertise.
I hverdagen har sygeplejersken mange forskellige opgaver, der skal sikre, at patienten får den bedste pleje og behandling under en indlæggelse.
Det er for eksempel sygeplejersken, der observerer symptomer på sygdom - og effekten af den behandling og pleje, der gives.
Det er også sygeplejersken, som koordinerer mange af de praktiske tiltag, som foregår under en indlæggelse, som fx bestilling af blodprøver, undersøgelser, stuegang og lægesamtaler.
I dit job som sygeplejerske samarbejder du med mange forskellige faggrupper fx læger, bioanalytikere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, social – sundhedsassistenter og diætister. Og du vil i dette samarbejde træffe de nødvendige beslutninger for at kunne planlægge og udføre den rette pleje, omsorg og behandling for den enkelte patient både i de stabile, komplekse men også akutte indlæggelsesforløb.
Som uddannet sygeplejerske har du en faglig forståelse for, hvordan mennesker kan reagere i svære situationer, hvordan du skal håndtere, kommunikere og give omsorg til patienter med mange forskellige sygdomsforløb.
Sygeplejersken har således en meget vigtig rolle i forhold til, at hjælpe både patienter og pårørende igennem deres sundheds- og sygdomsforløb på sygehuset.

Som sygeplejerske på Sygehus Sønderjylland er der mange veje til en varieret og spændende karriere.

Karriereveje for sygeplejersker

Tilbage